Transportbaan 4a - Winschoten - 0597 43 28 85
Transportbaan 4a - Winschoten

0597 43 28 85

Voor u als ondernemer

Als u binnen uw eigen bedrijf pensioen opbouwt dan helpen wij u graag met de jaarlijkse fiscale en commerciële waardering.

Bij vragen over de commerciële verplichtingen, de fiscale waarden en bijvoorbeeld de consequenties van een echtscheiding zijn wij graag uw adviseur.

We adviseren u ook over de mogelijkheden van pensioenopbouw met lijfrenteverzekeringen, lijfrentespaarregelingen of opbouw in eigen beheer.

Complex maken we het niet… we helpen u een juiste keus te maken.

Còmplex Advies levert onder meer advies op het gebied van:

 

Banksparen

Ondernemers mogen hun pensioen bij elkaar sparen. Dit kan op een speciale bankrekening waarvan pas weer opgenomen kan worden vanaf de pensioendatum. De inleg is meestal fiscaal aftrekbaar maar er blijven complexe vraagstukken die wij u graag willen verduidelijken.

Online de adviseur vragen

De fiscale oudedagsreserve (FOR)

De For maakt het mogelijk om een deel van uw winst te reserveren voor de oude dag. U betaalt dan nu minder inkomstenbelasting. We adviseren u graag over de mogelijkheden en de voor- en nadelen.

Lijfrente- en pensioenverzekeringen

De meest gebruikte mogelijkheid is het verzekeren van het inkomen. U legt jaarlijks een bedrag in en de verzekeraar verzekert uw pensioenvoorziening. Dat lijkt simpel. In de praktijk is het complex.